Tarta Bakewell cu prune

de LeBlogPiquant in Prajituri, 11 Noi 2010 | 6367 vizualizari

 

Am cumparat niste prune, hotarata sa fac ceva "tomnatic" :p cu ele, dar nu stiam ce. Asa ca, dupa ce mi-am luat la puricat cartile de bucate, m-am hotarat sa fac tarta asta. Nu e foarte departe de o tarta obisnuita, doar ca intre crema si blat are un strat de gem (eu l-am facut ieri din jumatate din prune - dar daca aveti gata facut cu atat mai bine).

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 100g zahar
  • 100g unt
  • 200g faina
  • 1 ou
  • Pentru gemul de prune
  • 1kg de prune,
  • 100g zahar,
  •  scortisoara, nucsoara, cuisoare si praf de ghimbir.
  • Pentru crema Pentru umplutura,
  • 200 g unt
  • 150 g zahar i
  • 1 fiola de esenta de vanilie,
  • mana de migdale oparite (puteti folosi nuci, sau alte soiuri de alune nesarate),
  • 4 oua, pe ramd,
  • 100 g faina.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta Bakewell cu prune:

Aluatul l-am facut din 100g de unt si 100 de zahar, frecate bine impreuna pana cand untul devine light and fluffy, dupa care am adaugat 200g faina si un ou. Am format un aluat elastic (daca e prea umed mai adaugati un pic de faina), l-am invelit in folie alimentara si l-am lasat jumatate de ora in frigider.

500g de prune, am facut un mini-gem aromat - le-am tocat marunt, si le-am fiertimpreuna cu 100g zahar, scortisoara, nucsoara, cuisoare si praf de ghimbir.

Pentru umplutura, am amestecat 200 g unt su 150 g zahar in robotul de bucatatir, pana cand am obtinut o crema spumoasa. Apoi am adaugat 1 fiola de esenta de vanilie, si o mana de migdale oparite (puteti folosi nuci, sau alte soiuri de alune nesarate), apoi 4 oua, pe ramd, si la sfarsit 100 g faina. Am bagat crema la frigider pentru jumatate de ora - asa zicea reteta, and I was in no hurry.

In sfarsit, asamblarea: am intins aluatul si l-am pus in forma de tarta unsa cu unt, apoi l-am uns cu gemul meu aromat, deasupra am pus umplutura cu migdale, si on top of that, prunele ramase, taiate in felii.

Am mai aruncat niste migdale tocate deasupra, si am bagat tarta la cuptor  pentru o ora.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta Bakewell cu prune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

  Limonada a la Cleme - racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 02.05 la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura marmorata cu prune si crema de branza